12.2.2011

Nokia ft. Microsoft

Viime päivien kuumin matkaviestinalan uutisoinnin aihe on ollut tietenkin Nokian ja Windowsin jo valmiiksi pitkälle viety yhteistyö, jonka tuloksena Nokia julkaisee jonkin ajan kuluttua ensimmäisen Windows Phone 7 - älypuhelimensa. Yhteistyön varjopuolena ovat laajat henkilöstön irtisanomiset.

Muilta osin olen itse todella tyytyväinen tilanteeseen, Symbian on mielestäni aina ollut markkinoiden ylivoimaisesti mitäänsanomattomin ja ankein käyttöjärjestelmä, eikä uusin S^3 säväyttänyt ainakaan itseäni luvatulla tavalla. Täten ainakin omasta mielestäni kaikkein paras ratkaisu on heittää koko Symbian romukoppaan ja keskittyä nykyaikaisempiin käyttöjärjestelmiin, jollaisiin WP7 raakuudestaan huolimatta kuuluu. Muokattavuudessa Windows Phone 7 jää Androidille, mutta nopeudeltaan HTC 7 Trophy oli ainakin roottaamatonta Galaxy Tabia nopeampi lähes kaikessa. Suurin osa esimerkiksi Matkapuhelinfoorumilla asiaa puivista henkilöistä omaa kokemuksia ainoastaan Windows Phone (Mobile) - Käyttöjärjestelmän aiemmista, vanhanaikaisista versioista, eivätkä ole uutta, sulavaa ja yksinkertaista WP7:aa edes kokeilleet. Toinen Nokiaa yhteistyöstä Microsoftin kanssa moittiva Matkapuhelinfoorumin käyttäjäryhmä on yli 50-vuotiaat Nokia-fanaatikot, jotka eivät halua opetella uuden käyttöjärjestelmän logiikkaa, ja pitävät Symbiania muutoinkin parhaimpana käyttöjärjestelmänä maailmassa, sen enempää yleistämättä. Onhan esimerkiksi lähes 80-vuotias isoisänikin Android-fani perusnokialaisten sijaan :)

Toki myös Matkapuhelinfoorumilta löytyy kanssani samalla aaltopituudella olevia henkilöitä, joita ajatus yhteistyöstä varakkaan yhtiön kanssa lämmittää.

4 kommenttia:

  1. Uskon myös, että MS - Nokia allianssi voi nostaa Nokian suosta, jossa se on nyt aika syvällä.

    Vanhana Nokia-käyttäjänä on tuntunut pahalta että E90 on jäänyt viimeiseksi lippulaivatuotteeksi, ja siitäkin on jo monta vuotta.

    Oikeastaan juuri kehityksen pysähtyminen E90:een avasi omatkin silmät, en sitä ennen edes tiennyt (eikä pahemmin kiinnostanut) käyttöjärjestelmäversoista. Puhelin oli se mikä kaupasta tuli, eikä siihen asennettu juuri mitään lisäohjelmia (ei ollut, ja jos olikin niin asennus oli yhtä tuskaa eikä ne kuitekaan toimineet).

    Kesällä siirryin sitten Android -käyttäjäksi, ja paratiisin portin ovet aukesivat; ohjelmia, ilmaisiakin, on pilvin pimein, ne on helppo asentaa ja puhelin toimii yskimättä ja ilman akun irroittelua.

    Voin vielä vaihtaa joskus takaisin Nokiaan, mutta sen pitää silloin toimia paremmin kuin nykyinen tai silloinen Android-laitteeni. Se voi vaatia jonkin killeri-oivalluksen, esim. hyvin toteutettu toimisto-ohjelmien (Office) integraatio (Outloo, CRM, ERP) voi tuoda niin paljon lisäarvoa, että se ratkaisee. Aika näyttää.

    VastaaPoista
  2. Asiallinen kommentti. Toki Nokiasta hävisi yrityksenä siivu suomalaisuutta, mutta jos tällä strategialla saadaan palautettua brändin maine, on ratkaisu loistava. Elopin käsissä myös Android saattaa olla mahdollinen?

    VastaaPoista
  3. Mielestäni Nokia menettää suomalaisuuden "maineen" samalla kun lyöttäytyy Microsoftin kanssa yhteen ja samalla aiheuttaa sen, että ei erotu enää niin hyvin massasta jota se oli ennen liitosta, vaikkei Symbian olekkaan kannattava. Nokialla on valttikortti eli niiden TÄYTYY tehdä puhelin joka erottuu massasta vaikkapa kustomoidulla UI:lla tai edistyksellisellä kameralla ja hyvällä raudalla. Designissakin olisi Nokian iskunpaikka, mutta jos se on Nokian ensimmäinen WP7 puhelin mitä kuvissa näkynyt niin ei sitä hienoutta mitä voisimme odottaa.

    VastaaPoista
  4. Valitettavaa, mutta jostain täytyy karsia.

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti ja aiheeseen liittyen, asiattomat kommentit poistetaan välittömästi.