27.1.2011

AMOLED vs. TFT & Samsung

Vertailin aikani kuluksi OLED-Näyttöä (i8910 HD) tavalliseen TFT-Näyttöön (Nokia N97 mini Garnet) ja erohan on varsin huikea! Eritoten musta väri näkyy Samsungissa todellakin mustana, eikä harmaana kuten Nokiassa. Kaikki ovat aina kehuneet Samsungin matkapuhelinten näyttöjä, ja olen vastedes itsekin niiden kannalla, joskaan Samsung ei puhelinvalmistajana ole mielestäni markkinoiden terävintä kärkeä. Parannuksia parin vuoden takaiseen on toki huimasti, surkealla TouchWiz-käyttöjärjestelmällä varustetut halpakosketusluurit korvaantuvat pikkuhiljaa Android-puhelimilla ja Samsungin oma Bada-käyttöliittymä ei ole hullumpi.

2 kommenttia:

  1. Näytöissä on kehitys mennyt siihen pisteeseen että voidaan jo kysyä mikä on riittävän hyvä.

    On totta että rinnakkain vertailtuna esim. vanhempiin Nokioihin Samsungin Amoled -näytöt ovat ihan eri planeetalta. Mutta se johtuu osin siitä ettei Nokia ole panostanut näyttöihin.

    Olen itse vertaillut Galaxy Tabin ja Galaxy S:n näyttöjä. Tabissahan on perinteinen taustavalaistu näyttö ja S:ssä SuperAmoled. Ässä on tietysti ylivertainen rinnakkain katseltuna (musta on mustaa jne). Mutta erikseen Tabin näyttö on hyvä, ei siitä keksi mitään moitittavaa. Jos kysymyksen asettaisi niin että paljonko olisin valmis maksamaan jotta Tabiin saisi SuperAmoledin, niin en kovinkaan paljoa.

    VastaaPoista
  2. Asiallinen kommentti. Super AMOLEDIA olen itsekin Tabiini kaivannut, mutten koe sitä välttämättömyydeksi.

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti ja aiheeseen liittyen, asiattomat kommentit poistetaan välittömästi.