18.7.2011

American Cars

Minua kiehtoo se, kuinka jenkkiautot olivat vielä jokin aika sitten niin paljon erilaisia kuin eurooppalaiset ja japanilaiset. Tämä muuttui huonompaan suuntaan joskus 2005 paikkeilla, kun sekä GM että Mopar esittelivät uuden sukupolven. Moparin autot muuttuivat muovisiksi vikaherkiksi sontakasoiksi, joissa ei ole enää mitään sellaista joka erottaisi ne edukseen euroautoista. General Motorsilla on vielä kotimarkkinoilla jokin tolkku hommissaan, mutta ~2002 jälkeen on silläkin puolella homma mennyt melkoisen Opeliksi. Edellisen korin STS jne tylee mieleen, jos puhutaan 2000-luvun autoista jotka näyttävät ja tuntuvat jenkeiltä.

Vielä 90-luvun lopulla esiteltiin aidoilta jenkeiltä tuntuvia pelejä. Jos jenkit olisivat yhä samalla tavalla valtavirrasta poikkeavia, ei muut kiinnostaisikaan. Arvoasteikolla Sakut ykkösenä mulla, koska siellä ollut homma tasaisesti hallussa koko ajan. Eli tekivät 80-luvulla hyvää tavaraa ja tekevät yhä hyvää tavaraa, jollaista ei naapurikaupasta löydy eri merkillä varustettuna. Jos nyt Opelia ei lasketa. Japsit tekivät 80-luvulla kamalaa kuraa, siksi 500€ autoista puhuttaessa Ruotsalaiset ovat paras vaihtoehto. Pellit kestää tuon ikäisistä parhaiten.

Ja ei, autot tai puhelimet eivät ole niin tärkeitä asioita elämässäni kuin minkä käsityksen blogistani ehkä saa. On toki normaalia olla kiinnostunut materiasta, ja vaikkapa harrastaa esimerkiksi kirpputoreja, autoja tai tietotekniikkaa, mutta materia ei saa koskaan olla tärkein asia elämässä. Kaikilla ihmisillä on joku harrastus, joka liittyy nimenomaan joihinkin tiettyihin esineisiin. Ei siinä mitään, mutta esim. konenörttien elämässä ei ole mitään järkeä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti ja aiheeseen liittyen, asiattomat kommentit poistetaan välittömästi.