1.3.2011

N95 Saapui

N95 saapui minulle eilen, ja jo ennen akun ja takakuoren etsimistä huomasin, että volume up - moduli oli repeytynyt irti piirilevystä, ja myös kadonnut. Itseltäni ei löydy kolvia, joten improvisoin hieman ja irroitin mykän Noki 6151:n piirilevystä vastaavan modulin, laitoin sen N95:n piirilevylle irronneen modulin paikalle, ja kiinnitin sen tyylikkäästi - ensin pakkausteipillä piirilevyn molemmilta puolilta, sitten rullasin hieman teippiä ja laitoin teippipötkön sekä näppäimien päälle että näppäimien taakse. Lopputuloksena näppäin on jälleen toimiva, ja toimii yhtä tukevasti kuin juotettuna. Eikä tarvinnut maksaa 20 euroa kolvista! Korjauksen ulkonäköä lienee ilman valokuvaa hieman hankala selittää, mutta mainittakoot, ettei se rasita puhelimen runkoa tai piirilevyä millään lailla.

Muutoin puhelin toimikin vallan mainiosti. Parilla ensimmäisellä käynnistyskerralla puhelin herjasi SIM-korttia, muttei enää myöhemmin, joten oletan moisen temppuilun johtuneen jostain roskasta SIM-lukijassa.

Punaisten kuorten saapuessa saan puhelimesta uutta vastaavan keräilykappaleen muiden puhelimieni joukkoon. Malli on toki yleinen, eikä edes kovin vanha, mutta se on silti eräänlainen klassikko ollessaan viimeinen Nokian hittipuhelin kalliissa segmentissä. N95 julkaistiin alkuvuodesta 2007, ja se oli aikansa huippua niin ominaisuuksiltaan, kuin käytettävyydeltäänkin. Loppuvuodesta 2007 Apple julkaisi amerikassa iPhonen, ja Nokian varsinainen alamäki alkoi kesällä 2008, kun iPhone 3G tuli maailmanlaajuiseen myyntiin. Tällöin Nokialla ei ollut vielä mitään kosketusnäytöllisiä matkapuhelimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti ja aiheeseen liittyen, asiattomat kommentit poistetaan välittömästi.