6.1.2011

Vihjeitä Android-tabletin käyttäjälle

Olen nyt viettänyt kaksi päivää Galaxy Tab kämmenessä, ja olen havainnut monia seikkoja joilla alkujaan melko bugisen laitteen saa toimimaan huomattavasti nopeammin ja sulavammin.

Itseäni ärsytti suuresti alkuperäinen TouchWiz-käyttöliittymä, ja varsinkin sen Widgetit, jotka ovat kooltaan järjettömiä: Kaikki suuret Widgetit (Facebook, suuret digitaaliset kellot) ovat kooltaan yhden pykälän näyttöä kapeampia, eli widgetin viereen mahtuu vielä kaksi pikakuvaketta, ellei aluetta halua jättää tyhjäksi. Vakiona olevat kellowidgetit vievät ruudulta tilaa nelinkertaisen osan kellon kokoon nähden, raivostuttavaa. Myös kolmannen osapuolen Widgetit näkyivät Tabissa alkujaan päin helvettiä.

Tähän, ja kaikkiin muihinkin TouchWizin tuomiin ongelmiin on kuitenkin ilmainen, helppo ratkaisu, nimittäin älypuhelimista tuttu kolmannen osapuolen käyttöliittymä, joita saa Android Marketista. Osa käyttöliittymistä ei toimi Galaxy Tabilla, mutta esimerkiksi ADW.Launcher toimii mainiosti - Olen todennut sen parhaaksi noin kymmenestä erilaisesta käyttöliittymästä, sillä esimerkiksi LauncherPron ilmaisversiossa mm. widgetien säätö ei ole mahdollista, kun taas ADW.Launcherista tämä ominaisuus löytyy vakiona.

Käyttöliittymä tuo Android-Tabletiin, varsinkin huonolla käyttöliittymällä varustettuun Galaxy Tabiin, aivan uutta potkua. Tabin käyttömukavuus parantui huikeasti ADW:n tuomien muokattavuuksien sekä Widgetien koon säädön myötä.

Tabletien musiikkisoittimet ovat yleensä melko heikkotasoisia, vailla taajuuskorjainta ja muita lisäominaisuuksia , mutta Marketissa on saatavilla ilmaiseksi jos sun jonkinnäköisiä soittimia, suosittelen vaihtamaan. Näin on varsinkin kiinalaisissa roskatableteissa, joihin en tietenkään laske ZTE Lightiä, vaikka itse jätinkin sen hankkimatta resistiivisen kosketusnäytön ja rumemman ulkonäön takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti ja aiheeseen liittyen, asiattomat kommentit poistetaan välittömästi.